Tweedelige luiers

De  tweedelige vormt naar ons idee het meest betrouwbare systeem. Dit systeem van de losse basisluier die absorbeert en het overbroekje dat het geheel waterdicht maakt durven we blind te verkopen aan aanstaande ouders. Omdat dit systeem zo oerdegelijk is houdt het alle stormen binnen en heeft het genoeg absorptie om een hele nacht te kunnen dienen.

Het voordeel van tweedelige systemen is dat ze beter passen bij kindjes van verschillende posturen, omdat ze preciezer omgedaan kunnen worden. De overbroekjes sluiten goed aan op de basisluiers en zitten er als het goed is aan alle kanten omheen. De kans op lekkages is dus kleiner, terwijl de absorbtie juist groter is. Het pakket is wel (een pak) dikker dan die van ééndelige luiers - een skinny jeans krijg je hier niet over aangetrokken ;-)

Nadeel is dat de luier verschonen uit twee handelingen, namelijk de basisluier + het overbroekje. En de grote absorbtie zorgt er ook voor dat er veel wasmachinewater wordt opgenomen - de droogtijd is dus aanzienlijk!

De basisluier gooi je direct na gebruik in de luieremmer. Overbroekjes worden minder snel vies en kunnen een aantal keer worden gebruikt voor je ze in de was gooit, daar heb je er dus minder van nodig.

We verkopen verschillende merken basisluiers en overbroekjes. Het ene broekje is one size, de ander is er in twee maten. Per luier en per overbroekje zie je precies welk systeem welke voordelen en soms ook nadelen heeft.

Winkel onder de sporen

In een oude treinboog in Boho heeft Scharrelvos een winkel. Het is een plek die precies staat voor wat wij willen uitdragen: herwaardering van het oude, opwaardering door er extra energie en liefde in te stoppen en een letterlijke etalage om tweedehands in de kijker te zetten.
Wees welkom.

 

Lokaal tweedehands

Nieuwe dingen kunnen online besteld worden, net als bij een webwinkel.
Tweedehands artikelen komen niet online te staan en worden dan ook niet verzonden: wees welkom om zelf in de winkel te komen scharrelen!

© 2018 - 2020 Scharrelvos | sitemap | rss