*Wimpy the wool wizard - kintsugi reparatieset voor wol*

Vorige Artikel 22 van 22
€ 30,00
Het artikel is uitverkocht.

Wimpy leert je wollen kleding te wassen, verzorgen en repareren zodat het een leven lang mee gaat

Hoi, Wimpy hier! Ik ga je leren hoe je wollen kleding beter kunt verzorgen en repareren. Wist je dat wol hele indrukwekkende eigenschappen heeft? Wol houdt me warm in de winter en koelt in de zomer. Wolvezels kunnen ademen en grote hoeveelheden vocht opnemen, die vervolgens aan de lucht drogen. Wol is antibacterieel, dus wollen kleding blijft lekker lang fris. Ik heb nog nooit een schaap ontmoet, dat niet heerlijk rook! Als je ooit wol gedragen hebt, weet je hoe bijzonder het is.

Helaas heeft de productie van wol wel een flinke impact op de aarde. Schapen hebben veel land nodig en produceren methaan (pardon). De leefomstandigheden voor veel schapen in andere landen zijn niet bepaald best. Het is wel mogelijk goed geproduceerde biologische en ‘mulesing free’ wol te vinden, die dier- en milieuvriendelijker is. Bij het kopen van nieuwe wollen kleding kun je letten op certificaten zoals GOTS, RWS en Mulesing Free.

Tweedehands wollen kleding kopen is natuurlijk nog beter! In mijn trukendoos zit van alles om deze kleding een waardig, nieuw leven te geven. Gebruik de houten tools, naalden en wol om de kleding – waar nodig – weer in topconditie te brengen. Maar vergeet vooral niet de garderobe die al in je kast hangt, de duurzaamste optie! Sokken met doorgesleten hielen, die leuke trui met pluisjes, de sjaal met mottengaatjes die oma nog voor je breidde. Er zijn genoeg technieken die ik je kan laten zien om je kleding op te knappen en te personaliseren zodat ze weer jaren mee kunnen.

Wimpy is ontworpen door Foekje Fleur en alle illustraties zijn gemaakt door Lauraine Meyer.

Het gereedschap is gemaakt van beukenhout, rvs, koper en natuurrubber. De lontwol komt van Koperdraadje uit Kinderdijk. De stopwol is een mix van ‘mulesing free’ wol, hennep en biologisch afbreekbare polyamide uit Duitsland. Het drukwerk is is gemaakt van 100% gerecycled papier en c02 neutraal geproduceerd.

De hele Nederlandstalige uitleg lees je hier

Geboortelijsten

Hieronder staan de geboortelijsten van de kindjes die pas zijn geboren:


Geboortelijsten

Info over een geboortelijst

Circulaire winkel?

Wat is een circulaire winkel?

TWEEDEHANDS is de basis van de winkel:
Het aanbod staat niet online en de spullen kunnen enkel in de winkel worden aangekocht. Tweedehands wordt niet verzonden, sorry.

Alle NIEUWE spullen uit de winkel staan wel online en kunnen ook via de webshop worden besteld. Direct beschikbaar om af te halen, of het kan verzonden worden.

HERBRUIKBAAR hoort ook bij circulair: een groot assortiment wasbare luiers, wasbare billendoekjes, stoffen slingers van recupstof, herbruikbare kronen, etc.

VERHUUR is het toppunt van duurzaamheid: dure items die maar kort worden gebruikt, zoals een co-sleeper of mozesmandje, of juist producten die je eerst wil uitproberen, zoals wasbare luiers of een draagzak.


 

Infomomenten wasbare luiers & ergonomisch dragen

Welkom voor een infosessie over wasbare luiers of ergonomisch dragen


Wasbare luiers:
meer uitleg + praktische informatie + inschrijven kan hier.
Ergonomisch dragen:
meer uitleg + praktische informatie + inschrijven kan hier

© 2018 - 2023 Scharrelvos | sitemap | rss