Navigatie

Consignatievoorwaarden

*** CONSIGNATIESTOP***
Wegens overaanbod en teveel werk voor hetgeen het oplevert, hou ik tijdelijk een consignatiestop tot ik een beter werkend systeem heb bedacht.

 

CONSIGNATIEVOORWAARDEN 

Hieronder vind je de algemene voorwaarden van Scharrelvos voor het inbrengen van artikelen (consignatie) en de verkoop ervan via de winkel.
Laatst bijgewerkt op 10.10.2018

>>  Lees deze goed door
>>  Lees ook zeker de productomschrijving op de volgende pagina
>>  Stuur een mailtje naar geertrui@scharrelvos.be voor de inbrenglijst
>>  Kom NIET spontaan langs met spullen!! 


INBRENGEN

Inbrengen:
Wil je spullen binnenbrengen, lees dan eerst heel goed de consignatievoorwaarden door!
Daarna vul je de inbrenglijst in en mailt die door, zodat ik weet wat ik ongeveer kan verwachten. Om een evenwichtig aanbod in de winkel te houden kan het zijn dat ik niet voor alles wat je wil inbrengen direct plaats heb.

Inbrengen kan daarna zonder expliciete afspraak, maar wel enkel nadat je groen licht hebt gekregen op je inbrenglijst.

Inbrenglijst:
Scharrelvos vraagt om de inbrenglijst in te vullen en door te mailen (geertrui@scharrelvos.be)  ALVORENS je langskomt met je spulletjes. Zo kan ik je laten weten voor welke artikelen er eventueel plaats is. Het is geen garantie dat de artikelen die je mag binnenbrengen ook worden aanvaard!

Wat wordt er aanvaard? 
Zie hiervoor de productomschrijving met de gevraagde stijl van de te koop aangeboden goederen.

Staat van de artikelen:
Al het textiel moet gewassen en gestreken zijn en mag geen vlekken, gaten of verkleuringen vertonen of gepild zijn - je kan kleine pluisjes eventueel verwijderen met een ontpluizer. Naamlabels kunnen eenvoudig verwijderd worden met een stoomstrijkijzer.  

Speelgoed moet proper en compleet zijn.
Het hoeft niet in nieuwstaat te zijn, want juist houten speelgoed kan het hebben dat er gebruikssporen te zien zijn. Het mag alleen niet compleet afgespeeld zijn, want dan is de verhouding verkoopprijs/ hoeveelheid werk niet meer evenwichtig.

Boeken moeten zowel  aan de binnen als buitenzijde in propere staat zijn, tenzij het een titel is die niet meer nieuw verkrijgbaar is. Er mag niet in getekend of geschreven zijn en geen gescheurde pagina's bevatten. 

Overige producten moeten proper, veilig en compleet zijn.

Indien Scharrelvos vaststelt dat het noodzakelijk is om de spullen te (her)wassen, herstellen of ontpluizen vooraleer ze te kunnen verkopen, dan zal Scharrelvos hiervoor als compensatie 5% meer krijgen op de verkoop. 

Verpakking:
De producten mogen worden aangeleverd in een zak, kartonnen doos of plooikrat, met daarop het ingevulde en ondertekende consignatieformulier. 

Mocht je grotere artikelen hebben die niet in een doos kunnen, vragen wij om elk artikel van je naam te voorzien. Plooikratten blijven je eigendom als deze met naam worden voorzien, kartonnen dozen en zakken worden niet bijgehouden. 

Selectie:
Alle binnengebrachte artikelen worden achtergelaten bij Scharrelvos. We streven ernaar een eerste, maar nog geen definitieve, selectie te doen op het ogenblik van inname maar kunnen dit niet altijd garanderen. Binnen een paar dagen na inbreng ontvang je een e-mail met daarin een lijst van de producten die in consignatie werden genomen voor verkoop en de verkoopprijs van de artikelen. 

Niet-ingenomen artikelen: 
De niet-ingenomen artikelen moeten binnen de 14 dagen na het ontvangen van je lijst terug opgehaald worden in de winkel. Artikelen ophalen kan op elke dag dat de winkel open is.
Hiervoor dien je zelf een grote zak te voorzien! 


VERKOOP

Verkoopprijs:
Scharrelvos bepaalt de verkoopprijs op basis van de kwaliteit en de staat van het artikel en op basis van de oorspronkelijke winkelprijs. Gemiddeld ligt dit rond de 50% à 60% van de originele prijs. Prijzen kunnen tussentijds aangepast worden met een maximum van 50%.
Dit wordt verrekend op de globale verkoopprijs - dus ook op het gedeelte van Scharrelvos.

Termijn voor verkoop:
Alle artikelen zullen 3 maanden in de winkel en/ of webshop te koop worden aangeboden. In samenspraak kan een periode verlengd worden voor bepaalde artikelen.

Verkoop via webshop:
In principe worden spullen die in consignatie zijn niet via de webshop aangeboden. 
Hier zullen zeker wel uitzonderingen op komen, maar dat is aan Scharrelvos om te bepalen.

Wel zullen alle spullen worden gefotografeerd en via een Facebookpost worden gepromoot.

Opbrengst van de verkoop:
Van de opbrengst van de verkoop is 40% voor jou en 60% (minus BTW!) voor Scharrelvos. In de praktijk houden we zo ongeveer evenveel over. 

Hiervan kan afgeweken worden voor bepaalde duurdere producten, bv. zelfgemaakte artikelen of duurdere producten zoals meubels, buggy's, draagzakken.

Opvolging:
De opvolging van de verkochte artikelen kan gebeuren via de persoonlijke code die elke klant krijgt. Deze code vormt het begin van de artikelnummers en kan worden opgezocht via de zoekfunctie in de webshop. Er staat daar geen opgeteld tegoed van de verkopen, dit krijg je na het afsluiten van de verkoopperiode.


AFHANDELING

Uitbetaling:
Uitbetaling van het opgebouwd krediet wordt enkel door middel van een overschrijving op je bankrekening gestort. Het tegoed wordt op het einde van de termijn uitbetaald.

Niet-verkochte artikelen: 
Niet-verkochte artikelen moeten binnen de 14 dagen na het verstrijken van de verkooptermijn in de winkel opgehaald worden. Je krijgt hierover nog een mail als de 3 maanden bijna voorbij zijn, zodat je zeker de uiterste datum niet zal vergeten. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Indien deze artikelen zich in een eigen plooikrat zaten, zal je deze terug ontvangen. Zo niet, dan dien je zelf een grote zak te voorzien.

Mocht je een bepaald product sneller terug komen halen voor het verstrijken van de verkooptermijn, dan rekent Scharrelvos 20% aan op de verkoopprijs als compensatie voor het geleverde werk en de gemiste kans op verkoop.

Niet-opgehaalde artikelen: 
Mocht de opgestelde termijn voor het ophalen van de artikelen niet haalbaar zijn, dan moet je dat melden via mail (geertrui@scharrelvos.be) of telefonisch (04/85.37.45.89) Scharrelvos wil rekening houden met ieders zijn agenda en mogelijkheden en kan dit enkel als zij hiervan in kennis gesteld wordt. Aangezien de opslagruimte van de winkel zeer beperkt is, is het wel belangrijk dat artikelen zo veel mogelijk binnen de gestelde termijn worden opgehaald.

Niet-ingenomen of niet-verkochte artikelen die niet tijdig worden opgehaald zonder verwittiging, worden bij het verstrijken van de termijn eigendom van Scharrelvos.  Dit betekent dat Scharrelvos beslist wat er verder met deze artikelen gebeurd en aan welk goed doel zij deze zal schenken.

Aansprakelijkheid:
Al doet Scharrelvos haar uiterste best om je spullen met aandacht en respect te behandelen, toch kan zij niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele beschadiging, diefstal of verlies van je producten. Hou er dus rekening mee dat deze artikelen NIET worden vergoed.

Geschillen:
Mocht je ontevreden zijn over de werking en dienstverlening van Scharrelvos, laat het dan weten via geertrui@scharrelvos.be of kom langs in de winkel om het te bespreken.
Ik geef steeds de voorkeur aan het zoeken van een minnelijke oplossing. Mocht dat toch niet mogelijk blijken, dan is het Belgisch recht van toepassing

 

WINTERSLAAP

Scharrelvos is bezig aan een winterslaap:
de winkel is enkel open op afspraak tussen
21/12/2019 - ??/02/2020

Winkel onder de sporen

In een oude treinboog, niet ver van ons huis, heeft Scharrelvos een winkel. Het is een plek die precies staat voor wat wij willen uitdragen: herwaardering van het oude, opwaardering door er extra energie en liefde in te stoppen en een letterlijke etalage om tweedehands in de kijker te zetten. Wees welkom.

 

© 2018 - 2020 Scharrelvos | sitemap | rss