Over de producten

In de wereld van baby- en kinderspullen is er immense overvloed. 
Het aanbod van verschillende stijlen en merken is gigantisch. 
De lijst  zogenaamd onmisbare must-haves is bij de ene winkel nog langer dan bij de andere. 

Wat je mooi vindt, is volledig aan jou.
Ik verkoop producten die ik mooi vind (of waarvan ik denk dat jij ze mooi vindt, dan maak ik een commerciële keuze ;-)).
Wat handig is en wat je vaak gebruikt, is ook geen exacte wetenschap.
Vanuit mijn ervaring heb ik een keuze gemaakt om een bepaald gamma artikelen aan te bieden, waarvan ik vind dat ze handig zijn. Misschien niet altijd onmisbaar, maar soms maken ze bepaalde rituelen of fases nét wat makkelijker. En soms is het gewoon iets wat ik tegenkom en niet kan laten liggen vanwege de verkoopwaarde.

Grote stukken zoals meubels en kinderwagens staan niet altijd op de site, simpelweg omdat ik er niet altijd ruimte voor heb om ze te stockeren.
 

  • Over de merken

Het zou natuurlijk makkelijk zijn als ik alleen maar toffe, verantwoorde merken zou verkopen. Dan weet ik zeker dat ze makkelijk een weg vinden naar een nieuwe gebruiker én dat de herkomst eerlijk is. Topcombinatie. Alleen heb ik uit idealisme andere keuzes gemaakt:

Fairtrade producten tweedehands vinden is niet zo evident. Er zijn gewoon véél minder eerlijke geproduceerde producten dan massaproductie, dus hun aandeel op de tweedehandsmarkt is vanzelfsprekend ook minimaal. Daarbij komt dat mensen die fairtrade kopen, meestal bewust kiezen voor een bepaald product en daar extra geld over hebben. De kans dat het in zeer goede staat in de kringwinkel belandt is dus kleiner. Ik ben altijd superblij als ik fairtrade producten tweedehands kan vinden, maar dat is eerder uitzondering dan regel.

"Bepaalde hippe merken" en "kleding  van recente collecties" zijn voorwaarden waar veel tweedehands kinderkledingwinkels naar vragen. Dat zijn echter ook de spullen die via de verkopers-tweedehandssites ook gemakkelijker hun weg vinden naar een nieuw verhaal. Een mooi merk ingeven als zoekopdracht levert nu eenmaal betere resultaten op dan willekeurig "trui". Ik kies uit het tweedehands aanbod wat ik mooi vind, of het nu van een duur merk is of niet. Door alle kleding op dezelde manier te presenteren hoop ik dat de onbekendere merken kunnen meeliften met hun populaire soortgenoten.
 

  • Over de maten

Een winkel met tweedehands artikelen runnen is een arbeidsintensieve bezigheid: elk individueel artikel moet stuk voor stuk worden gezocht - en als het verkocht is, is het weg. Elk stukje informatie dat ik ergens kan vinden bespaart mij de moeite om het zelf uit te zoeken.
Als er een maat staat in een kledingstuk, neem ik die maat gewoon over en ga ik er vanuit dat het op maat valt. 
Als ik een maat vind bij een omschrijving op internet, neem ik die maat over zonder zelf ook nog eens het artikel na te meten.
Mocht je denken dat bepaalde gegeven afmetingen niet kloppen, dan kan ik het exact voor je opmeten.

Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
 

  • Over de materialen

Materialen vormen een wezelijk onderdeel van een artikel - in tegenstelling tot veel webshops probeer ik het er dan ook altijd bij te zetten.
Als het op een kledingstuk of artikel staat, neem ik die grondstof over.
Als het online terug te vinden, nadat ik een artikel heb opgezocht, dan neem ik die grondstoffen over.
En als ik niks kan terugvinden, dan gebruik ik mijn zintuigen, mijn gezond verstand en mijn ervaring. Of ik neem een gokje.
Wil je weten waar die moeilijke kunststoffen voor staan? Van de meeste heb ik geen idee... ik weet alleen dat het geen plastieken brol is!

Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
 

  • Over de nieuwprijs

Van artikel dat ik inkoop probeer ik de nieuwprijs te achterhalen. Soms is dat makkelijk, meestal niet.
Als een artikel op meerdere sites is terug te vinden, dan neem ik hier vaak een gemiddelde van. Vanuit de beschikbare tijd per product kan ik hier echter geen uitgebreid onderzoek naar doen. Soms is de informatie dus gebasseerd op maar één webshop en kan het zijn dat jij eenzelfde artikel nieuw (veel) goedkoper vindt. Ik probeer eerlijke en correcte informatie te geven, en dat is niet altijd de allerlaagst vindbare nieuwprijs.

Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
 

  • Over de conditie

De staat van een tweedehands product omschrijven is subjectief, dat weten wij allebei.
De veiligste optie zou zijn om alleen maar spullen aan te bieden die in nieuwstaat of zo goed als nieuw zijn (en wat is daar de nuance tussen?!), maar dan ga ik mijn doel van hergebruik voorbij. Mooie, kwalitatieve spullen kunnen het immers hebben dat ze intensiever worden gebruikt tot ze gebruikssporen hebben. Houten rammelaars met krasjes en deuken, verfschade bij kleuterspeelgoed, een ezelsoor bij een kinderboek, een vlekje bij een slaapzak, ... ik vind dat dat allemaal moet kunnen als het product zo'n goede basis heeft dat het het waard is om een nieuw leven te krijgen. 
Ik probeer zo eerlijk mogelijk (en positief) de staat te omschrijven, maar wat ik "in mooie staat" vind, vindt een ander misschien " zo goed als nieuw" of " in gebruikte staat". Dat is ieder z'n mening, maar inherent aan tweedehands spullen is dat er gebruikssporen zijn. 

Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
 

Hopelijk komt jouw idealisme en smaak overeen met de mijne,  en kan ik jou via Scharrelvos helpen aan een duurzame baby-uitzet/kinderspullen, zonder dat je daar de moeite van tweedehands speuren voor hoeft te doen óf de extra kost van fairtrade voor betaalt. 

 

Winkel onder de sporen

In een oude treinboog, niet ver van ons huis, heeft Scharrelvos een winkel. Het is een plek die precies staat voor wat wij willen uitdragen: herwaardering van het oude, opwaardering door er extra energie en liefde in te stoppen en een letterlijke etalage om tweedehands in de kijker te zetten. Wees welkom.

 

© 2018 - 2020 Scharrelvos | sitemap | rss