Lezen

Scharrelvos is een stenen winkel met een steeds wisselend tweedehands aanbod. Dit individueel fotograferen + omschrijven is veel te tijdrovend en arbeidsintenstief voor de marge die ik heb.
Het nieuwe aanbod staat wel allemaal online, de categorieën van het tweedehands gamma staan enkel opgelijst om een indruk te geven van wat er zoal in de winkel te vinden is. Of kan zijn ;-). 
Wees zeker welkom om te eens in levende lijve te komen scharrelen tussen het grote aanbod tweedehands spullen:

Baby's houden al van boeken, ze kunnen ze letterlijk verslinden. Maar boeken zijn zoveel meer dan enkel voeding - zo kunnen je voor een deel vormen als mens, afhankelijk van welke plaats boeken innemen in je leven. Ik stem alvast voor zoveel mogelijk lezen, want:
van lezen word je slim - het stimuleert de taalontwikkeling van je kind - kinderen leren zich verplaatsen in een ander - lezen is een fijne manier om te ontspannen - lezen is goed voor de algemene ontwikkeling - kinderen die lezen zijn sociaal vaardiger - het vormt je karakter - jonge kinderen vergroten snel hun woordenschat - ze kunnen even ontsnappen aan de werkelijkheid - kinderen kunnen angsten en emoties herkennen in een verhaal - lezen is leuk.
Lees smakelijk!

Het kwalitatieve en stijvolle aanbod tweedehands producten in de winkel wisselt uiteraard steeds,
maar dit zijn de categorieën waarin Scharrelvos probeert te voorzien:

 • géén afbeelding beschikbaar

  Voelboekjes

  Voelboekjes zijn bedoeld om te voelen.
  Te voelen met de handjes, de voetjes en zeker ook met de mond. De conditie "in mooie staat" bijvoorbeeld is dus inherent aan het gebruik zoals het bedoeld is. Het is dan "in mooie staat" om…

 • géén afbeelding beschikbaar

  Peuterboekjes

  Peuterboekjes worden gelezen door peuters.
  Peuters die knabbelen en bladeren, kreukelen en gooien, kauwen en scheuren - typisch aan peuters die lezen. De conditie 'in mooie staat' bijvoorbeeld is dus inherent aan het gebruik zoals…

 • géén afbeelding beschikbaar

  Prentenboeken

  Prentenboeken zijn er voor alle leeftijden, maar vooral kleuters en jonge kinderen genieten van de vaak stijlvol geïlustreerde verhalen. Boeken met prenten dus, verhalen met een echt verhaal, inhoud met achterliggende gedachten.…

 • géén afbeelding beschikbaar

  Voorleesboeken

  Alle boeken kunnen uiteraard worden voorgelezen. Met voorleesboeken bedoel ik echter minder/ niet geïllustreerde verhalen voor kleuters en jonge kinderen.
  Of verhalen die een stuk langer zijn dan een standaard prentenboek.
  Of een…

 • géén afbeelding beschikbaar

  Jeugdboeken

  Jeugdboeken zijn vanaf ongeveer 7 jaar, hoewel ze dan ook nog voornamelijk zullen worden voorgelezen. Het zijn boeken die gaan t/m doelgroep puberteit. Elk kind is echter op een ander moment toe aan een bepaald boek, kijk dus…

 • géén afbeelding beschikbaar

  Tienerboeken

  Ook voor prille tieners heeft Scharrelvos nog heel veel boeken:
  van historische romans tot zoektochten naar de identiteit, van herkenbare actualiteit tot klassiekers van "onzen tijd". De keuze is reuze.

 • géén afbeelding beschikbaar

  Weetjes- en knutselboeken

  Weetjes- en knutselboeken voor kinderen die alles willen weten.
  En maken.
  En doen.
  Voor lezers die wel van lezen houden, maar toch vooral om praktische redenen.

 • géén afbeelding beschikbaar

  Boeken over natuurlijk ouderschap

  Boeken voor kinderen zijn zalig, maar boeken óver kinderen en natuurlijk ouderschap kunnen soms ook deugd doen en inzicht bieden.
  Of ze nu geschreven zijn door vooraanstaande professionals, of babyboeken door jouzelf als…

Winkel onder de sporen

In een oude treinboog in Boho heeft Scharrelvos een winkel. Het is een plek die precies staat voor wat wij willen uitdragen: herwaardering van het oude, opwaardering door er extra energie en liefde in te stoppen en een letterlijke etalage om tweedehands in de kijker te zetten.
Wees welkom.

 

Verhuisbericht

Vanaf oktober:

Driekoningenstraat 61
2600 Berchem

Lokaal tweedehands

TWEEDEHANDS is de basis van de winkel:
Het aanbod staat niet online en de spullen kunnen enkel in de winkel worden aangekocht. Tweedehands wordt niet verzonden!

Alle NIEUWE spullen uit de winkel staan wel online en kunnen ook via de webshop worden besteld. Direct beschikbaar om af te halen, of het kan verzonden worden.
 

© 2018 - 2021 Scharrelvos | sitemap | rss