*Gebruiksaanwijzing Wobbel*

Vorige Artikel 15 van 16 Volgende
GRATIS

Welkom aan de Wobbelaars!

Leeftijd en gewicht

Het basismodel Wobbel en de versie met vilt is ontworpen en heeft een CE keurmerk gekregen voor het gebruik vanaf 0 maanden, maar is ook geschikt voor oudere kinderen en volwassenen tot 200 kilo, voor de Wobbel Starter is dit 100 kilogram. De versie met kurk is CE gecertificeerd voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder. De Wobbel is een balansbord voor staand gebruik en hierop getest voor ander gebruik kan Wobbel geen veiligheidskeurmerk garanderen.  Laat uw kinderen nooit op de zijkant staan of zitten. Laat kinderen rustig aan de Wobbel wennen en help ze een handje, maak duidelijke afspraken.

Gebruik en veiligheid

De Wobbel is zeer beweeglijk kinderspeelgoed, en zoals altijd met dit soort speelgoed is het toezicht van de ouders of verzorgers altijd noodzakelijk. Zeker bij jongere leeftijden. Een aantal aanwijzingen voor het gebruik:

 Waarschuwingen:

 1. Kinderen altijd onder volwassen begeleiding laten spelen;
 2. Gebruik de Wobbel alleen op gladde en horizontale ondergronden. Het gebruik van een Wobbel op schuine en/of ruwe ondergronden kan ervoor zorgen dat de Wobbel kantelt, wat letsel kan veroorzaken.
 3. Geen sokken of glad schoeisel aan. Blote voeten of stroeve schoenen voorkomt uitglijden;
 4. Bij gebruik van de Wobbel met de bolle kant boven (ᴖ) kan deze kantelen als te dicht langs de randen wordt gelopen. Leer uw kinderen aan in het midden te lopen. Houdt tot 6 jaar de hand vast.
 5. Pas op met vingers en handen aan en onder de randen. Mogelijk beknellingsgevaar wanneer bij gebruik van de Wobbel de handen of vingers onder de randen van de Wobbel worden geplaatst.
 6. Zorg voor minimaal twee meter vrije ruimte (ook t.o.v. andere kinderen) rondom de Wobbel en plaats ‘m altijd op een vlak en horizontaal oppervlak;
 7. De materialen van de Wobbel zijn onderhevig aan slijtage. Zorg ervoor dat uw kinderen eventueel loskomend materiaal niet in de mond stoppen. Verwijder pillen en losse vezels direct.
 8. De Wobbel is geen slaapplaats. Laat uw kinderen niet in de Wobbel slapen.
 9. Niet springen of stampen op de Wobbel. Deze kan daardoor onverwachte bewegingen maken en letsel veroorzaken.
Een aantal aanwijzingen voor het gebruik:

 1. De Wobbel is ontworpen voor het gebruik binnenshuis. Buiten spelen kan wel, maar daardoor zal hij eerder slijten. Laat ‘m nooit buiten staan, want water en vocht zullen uiteindelijk de lak, het hout en eventueel de kurk en vilt aantasten.
 2. Indien er geen vilt of kurk onder de Wobbel zit raden wij u aan een kleed of speelmat onder de Wobbel te gebruiken. Hiermee beschermt u de Wobbel, de vloer en het reduceert geluid. Bij kwetsbare of krasgevoelige vloeren is het gebruik van een kleed of speelmat sowieso aan te raden, ongeacht of er vilt of kurk op de Wobbel zit. Onbeschermde delen kunnen namelijk alsnog beschadigen of beschadigingen veroorzaken.
 3. De Wobbel kan beschadigen door gebruik op harde en/of onregelmatige vloeren. Met name op o.a. plavuizen en tegels. Op de bolle kant kunnen vilt en/of kurk de Wobbel hiertegen beschermen. Indien er geen vilt of kurk aan de onderzijde zit raden we een kleed of speelmat aan om de Wobbel, de vloer en uw oren te beschermen. Met de bolle kant boven (ᴖ) biedt het vilt of kurk geen bescherming en is het aan te raden een kleed of speelmat onder de Wobbel te gebruiken. Door het verschuiven van de Wobbel met de bolle kant boven (ᴖ) op dergelijke vloeren kan ervoor zorgen dat de kanten van de Wobbel beschadigen.
 4. Door het gebruik kan het onbehandelde EKO vilt gaan pillen. Dit heeft geen effect op het gebruik. Eventueel kun je de pillen verwijderen met een pluizentondeuse of met de hand. Het vilt op de Pro en Starter is in het begin nog glad en wordt met gebruik wolliger.
 5. Bewaar de Wobbel niet in de buurt van een warmtebron, zoals een verwarming of kachel, of in een vochtige omgeving (zoals een badkamer of een niet verwarmde schuur).
 6. Meerdere Wobbels niet stapelen, maar op hun kanten bewaren.
 7. Gebruikers van de Wobbel die door een therapeut zijn of worden behandeld wordt geadviseerd met deze therapeut contact op te nemen voor een verantwoord gebruik van de Wobbel.

 Schoonmaak en onderhoud

Schoonmaken gaat het best door het afnemen met een vochtige doek, eventueel met een mild schoonmaakmiddel. Belangrijk is om met een droge doek na te wrijven. Voor het schoonmaken van het kurk en vilt hebben wij goede ervaringen met ossengalzeep. Doe dit eveneens niet te nat, anders kunnen lijmlagen loslaten en het kurk gaan uitzetten. De Wobbel behoeft geen speciaal onderhoud.

Technische informatie

De Wobbel is gekeurd conform Richtlijn 2009/48/EG van het Europees Parlement en de Raad van 18 juni 2009 betreffende de veiligheid van Speelgoed (‘de Speelgoedrichtlijn’). Daarnaast is de Wobbel ook getest en gecertificeerd conform ASTM F963-16 and AS/NZS 8124-1:2016 | AS/NZS 8124-2:2016 | AS/NZS 8124-3:2012+A1:2016. Ook is de Wobbel vrijwillig op breeksterkte getest op een gebruiksgewicht van 200 kilo, voor de Wobbel Starter is dat 100 kilo.

 Veel plezier met de Wobbel!

 

Mocht je ooit vragen hebben over de Wobbel kun je ons bereiken via:

info@wobbel.eu of www.wobbel.eu 

Wobbel B.V. is niet aansprakelijk voor materiele of immateriële schade veroorzaakt door het gebruik van het Wobbel balansbord.
Gebruik actief speelgoed altijd met beleid en onder toezicht van een volwassene.

Winkel onder de sporen

In een oude treinboog in Boho heeft Scharrelvos een winkel. Het is een plek die precies staat voor wat wij willen uitdragen: herwaardering van het oude, opwaardering door er extra energie en liefde in te stoppen en een letterlijke etalage om tweedehands in de kijker te zetten.
Wees welkom.

 

Lokaal tweedehands

TWEEDEHANDS is de basis van de winkel:
Het aanbod staat niet online en de spullen kunnen enkel in de winkel worden aangekocht. Tweedehands wordt niet verzonden!

Alle NIEUWE spullen uit de winkel staan wel online en kunnen ook via de webshop worden besteld. Direct beschikbaar om af te halen, of het kan verzonden worden.
 

© 2018 - 2021 Scharrelvos | sitemap | rss